blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG greedo
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Tento blog je mŕtvy, rozíďte sa vážení, tu nie je nič k videniu
Greedo



Roswell
pridal Greedo 8.4. 2012 o 16:38



Roswell je malebné mestečko v Novom Mexiku, USA veľké asi ako Trnava. Čím sa však líši je júl 1947 kedy tam havarovalo UFO. Podľa dostupných zdrojov to boli tri telá a jedno roztrhalo. Jediné čo po sebe nechali bol asi meter neidentifikovateľného kovu ktorý sa dal trhať a predsa bol pevný ako titán. Lesklý a predsa niekedy zmatnel a dodnes nevieme čo je to za materiál. A nejaké medzihviezdne plavidlo na ktorom boli podľa svedkov neznáme znaky pripomínajúce hieroglyfy. Podľa domácich, do pol hodiny po páde “tanieru“, prišla americká armáda s asi 40mi vojakmi a odniesli si plavidlo aj s telami. Odviezli ich na leteckú základňu Wright-Patterson – nie na základňu Area 51 ako sa to povráva. Vojaci vraveli obyvateľom aby sa o tejto skutočnosti nikomu nezverovali “pre dobro ich, a celých USA“. Celé divadlo trvalo asi hodinu a dvadsať minút a aj takáto malá chvíľa stačila na to aby sa Roswell zapísal veľkými písmenami do kroniky ľudstva. Voláme ju Roswellský Incident.

 

Po Roswellskom icidente sa začalo viacej dbať na problematiku mimozemských civilizácií, návštevníkov, ale aj možnú hrozbu útoku na planétu zem. Od tohto leta sa roztrhlo vrece s pozorovaniami UFO. Od príbehov únosov kráv až po únosy a robení testov na ľudských telách. Aj preto bol o pár desaťročí  zriadený program USA s krycím názvom Blue Book. Blue Book mal vyšetriť všetky zdokumentované prípady stretnutia s UFO. Z toho bolo viac ako 90% prehlásených ako falošné, asi 7% ako nevysvetliteľné a v troch percentách uznala Americká vláda prípady zdokumentovania UFO. Nič to však nemení na tom, že Roswell sa vďaka tomu stal komerčným a vedeckým centrom mimozemských javov. Celá podoba mesta je ovplyvnená touto udalosťou. Od miestneho rádia, cez jedáleň, až po životný štýl obyvateľov.

 

Jedáleň Crash Down Diner je od 50tych rokov minulého storočia nezmenená a vďaka svojmu, prinajmenšom zvláštnemu,  jedálničku asi najdlhšie fungujúca jedáleň v USA. Veľmi rád by som chcel ísť dať si sem Galaktickú hrianku alebo mimozemské volské oko. Hneď vedľa sa nachádza, už nie tak starý, obchodík so suvenírmi a módou, Starchild. Aj mestská štvrť bola premenovaná a namiesto South Roswell sa volá Crash side. Okrem toho tu môžete nájsť aj (pre mňa) najlepšie múzeum na svete, UFO Museum, Roswell. Obsah múzea je hádam jasný a mimo iného sa tu dá vidieť aj onen neidentifikovateľný kus kovu ktorý bol nájdení pri materskej lodi. (samozrejme je nahradený alobalom ale aj tak je to zážitok). Menej známe a aj pomerne mladé je miestne rádio Alien Zone. Frekvenciu vám nepoviem z hlavy ale určite je nejako číselne prepojená so seriálom akty-X alebo niečo také. Rádio sa zaoberá históriou mesta, samotným incidentom, ale vysiela sa aj hudba. (ľudská hudba) (ľusdká! – nie David Gueta ani sprostý hip-hop). Keď sme už pri hudbe, každoročne sa v meste Roswell organizuje takzvaný Roswell UFO Festival. Festival robený na štýl spoznávania mimozemskej histórie mesta, barbecue party a večernej ožieračky na počesť pádu tanieru. Ak by mal niekto záujem tento rok je od 29teho júna až do 1ho júla.

 

Nieje záhadou čo robí mesto Roswell tak zaujímavým a lákavým. Je to samotná záhada toho osudného leta 47. Mestečko si žije svojim medzigalaktickým životom a dýcha atmosférou únosu, no aj tak je mojim veľkým snom, dostať sa do Crash Down Diner alebo sa odfotiť v kráteri dopadu.

 

 

 

 

Len pre zaujímavosť,
-
v meste Roswell je zatial najviac zdokumentovaných a osvedčených prípadov videnia UFO alebo bytostí.
- mesto Roswell založili indiáni ktorý patrili k vetve Máyov a uctievali bohov na tanieroch



Prístupov 6854
Kvalita článku
(100%) hlasov 4

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Greedo's Morrowind
[ 7.1.2013] (príspevkov 2)
C:\greedo_
[ 3.1.2013] (príspevkov 3)
Medzinárodný Deň Hviezdnych Vojen
[ 4.5.2012] (príspevkov 6)
Roswell
[ 8.4.2012] (príspevkov 4)
Diablo 3: Dojmy
[ 15.3.2012] (príspevkov 8)
Ako správne hrať TES V: Skyrim
[ 6.3.2012] (príspevkov 6)
50 dôvodov prečo Greedo nemá rád anime a...
[ 19.2.2012] (príspevkov 22)
Camping
[ 4.2.2012] (príspevkov 8)
Herné vierovyznania III.
[ 14.1.2012] (príspevkov 5)
(po)Vianočné dozvuky
[ 2.1.2012] (príspevkov 3)