blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG greedo
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Tento blog je mŕtvy, rozíďte sa vážení, tu nie je nič k videniu
Greedo



Herné vierovyznania III.
pridal Greedo 14.1. 2012 o 10:34



Tak, ako každá éra musí vyvrcholiť, tak sa musíme dostať aj k moderným náboženstvám ktorým predchádzala posledná historická doba. Tretím obdobím hernej histórie je Herná Renesancia. Ako názov napovedá, jedná sa o dobu kedy vznikalo veľa menších náboženstiev, kultov a do vtedy nepoznané sekty. Bolo to obdobie ktoré sa najviac podobá dnešku a tieto náboženstvá sa niekedy nazývajú nadčasové. Jedným z pokrokových a nadčasových náboženstiev bol Kult Ďalekého Plaču. Druhou veľkou skupinou bola sekta ktorá chcela vydieraním a špinavými praktikami ovládnuť celý svet. Bola to Mafia. Niekedy v tomto období vznikala a Cirkev Call of Dutisticá ktorej sme sa venovali v Herných vierovyznaniach I. Podobných menších cirkví bolo stále viac a viac, neskôr sa z nich stali náboženstvá ktoré dnes hýbu herným svetom...

Odporci Zla

Odporci zla alebo skrátene odpor (v anj. Resistance), nie je ani náboženstvo v pravom slova zmysle. Je to viac menej životný štýl, niečo ako vegetariánstvo s tým rozdielom že veria v niečo nadpozemsky zlé pred čím nás ochraňujú. To zlo nazývajú Chiméra. Je to vraj choroba ako psychická tak fyzická. Niečo ako posadnutie démonom ale nie naozaj tomu sa budeme venovať nižšie. Ak sa nakazíte tou chimérou tak sa vraj zmeníte na čisté zlo. Preto je ich celoživotným poslaním neochorieť a chrániť ostatných ľudí pred chorobami. Toto náboženstvo je rozšírené najmä u lekárov. Neveriaci lekári pred pár týždňami usporiadali štrajk lebo vraj nemajú peniaze, no odporci zla to pre peniaze nerobia a ostali poctivo v robotách. Zakladateľ tejto cirkvi bol  Nathan Hale, ktorý zasvetil celý život boju proti chimére. Vraj umrel na rakovinu. No podarilo sa mu založiť veľké náboženstvo ktoré sa dnes radí medzi najväčšie na svete.

Rád Crysiských mníchov

Tento rád založil Plačúci František z Asisi. Jeho meno v pôvodnom jazyku sa píše – CRYing Fransoa from aSIS. Počujete to? Tú podobnosť s kultom ďalekého plaču? Áno vážení nemýlite sa, pretože aj keď to František popieral, tak historici tvrdia že jeho zlý a pomýlený výklad tohto kultu, dal vzniknúť novému mníšskemu rádu. Najdôležitejším prorokom pre toto náboženstvo je prorok. No čo pozeráte? Proste Prorok. Hlásal že jedného dňa prídu. Budú neviditeľní, silní, rýchli a zničia to čo sme budovali stáročia. Znie to ako tí americký mesiáši, čo hlásajú koniec sveta. Čo my vieme, možno sa Prorok mýlil a možno nie, no ako vravia veriaci: potom už bude neskoro konvertovať, lebo na aplikáciu nano-suitu je dlhý poradovník. Ale nie že si to budete zle vykladať! Nie všetci veriaci sú len neurotický zvestci konca sveta, sú tam aj psychopati.

S.T.A.L.K.E.R.

Určite ste si všimli že sa jedná o skratku ktorá znie Starý Tajný A Lstivý Kult Energie Rádioaktívnej. Hlavu každého svätého zdobí rádioaktívna svätožiara, preto sa ľudovo hovorí že ich svätý doslova žiaria. Ich, takpovediac “Meka“, je Černobil a v áziských krajinách je to Fukušima (v Japonsku). Neveriacich nazývajú “mutanti“.. Tento kult zakladá na 3 pod-evanieliách ktoré tvoria 1 hlavné a na druhé hlavné sa stále čaká. Mutanti sa veriacim smejú, lebo vedia že druhé už nepríde ale o tom nechcú veriaci ani počuť. Avšak Rád Crysisáckych Mníchov už prisľúbil istý druh duševnej pomoci, pre stalkerov ktorý stratili vieru v druhé evanielium. Túto pomoc nazývajú CryZone: Sector 23. O tomto projekte nájdete viac info tu.  Stalkeri, teda veriaci, sa medzi sebou nemajú moc v láske. Neraz sa stalo že keď sa stretli dvaja stalkeri (napr. v Černobile) vzniká ozbrojený konflikt ktorý sa často končieva aj smrťou.

HALOastrianizmus a FLODisti

Ak hovoríme o Haloastrianizme, tak hovoríme o monoteizme, čiže viere v jedného všemocného boha. Konkrétne boha menom Master Chief. Narodil sa ako normálny človek. No od detstva vedel že je predurčený k veľkým veciam. Pred týmto bohom bolo 6 titánov ktorý si hovorili Noble six. Podľa dostupných informácii vieme že žili na Olympe. Boli to práve oni ktorí dali Master Chiefovi jeho silu, rýchlosť a všetku jeho moc. Dali mu ju v podobe injekčnej striekačky v ktorej bola akási neznáma modrá látka. Aj preto väčšinu veriacich tvoria narkomani. Veriaci tohto náboženstva sú voči ostatným náboženstvám dosť skeptickí. V značnej miere za to môžu aj Flodisti., ktorý sú presným opakom Haloastrianizmu. Od pravekých dejín vedú tieto dve znepriatelené náboženstvá krvilačné vojny. O Flodistoch toho vieme naozaj málo. Vieme len že ich celoživotným poslaním je vymietiť zo sveta Haloastriannizmus.

Hráčsky Satanizmus

Tak ako je zvykom, už potretí krát sa nakoniec stretávame s formou náboženstva ktoré sú zvláštnejšie ako tie ostatné. Tento krát je to herný satanizmus. Je to skupina vyvrhelov ktorý prepadli temnej a odvrátenej strane gamingu. Po nakonfigurovaní oltáru, môžeme sledovať jav ktorí sa nazýva “posadnutie Diablom“. Metajú sa pred televíziou v nepravidelných pohyboch, ruky a nohy im tŕpnu od bolesti a do toho kričia rôzne satanistické heslá ako: „to je zábava“ alebo „ Jo! Vyhral som“. Akási zvláštna moc im to ešte boduje. Niektorý veria že nadviazanie kontaktu so Satanom nie je možné bez čarovného žezla. Tí mocnejší šamani to dokážu aj bez neho. Najhoršie na tom je, že toto, ani nemôžem nazvať náboženstvom, zlákalo najviac neveriacich a malých detí.

 

páčil sa vám článok? Určite si prečítajte Herné Vierovaznania I. ktoré nájdete tu a Herné Vierovyznania II. ktoré nájdete tu



Prístupov 4642
Kvalita článku
(100%) hlasov 8

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Greedo's Morrowind
[ 7.1.2013] (príspevkov 2)
C:\greedo_
[ 3.1.2013] (príspevkov 3)
Medzinárodný Deň Hviezdnych Vojen
[ 4.5.2012] (príspevkov 6)
Roswell
[ 8.4.2012] (príspevkov 4)
Diablo 3: Dojmy
[ 15.3.2012] (príspevkov 8)
Ako správne hrať TES V: Skyrim
[ 6.3.2012] (príspevkov 6)
50 dôvodov prečo Greedo nemá rád anime a...
[ 19.2.2012] (príspevkov 22)
Camping
[ 4.2.2012] (príspevkov 8)
Herné vierovyznania III.
[ 14.1.2012] (príspevkov 5)
(po)Vianočné dozvuky
[ 2.1.2012] (príspevkov 3)