blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG greedo
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Tento blog je mŕtvy, rozíďte sa vážení, tu nie je nič k videniu
Greedo



Ako správne hrať TES V: Skyrim
pridal Greedo 6.3. 2012 o 19:31



Áno je to tu! Po 5 rokoch špekulácii a artworkoch z ktorých behal mráz po chrbte, nám bethesda prináša mráz aj na náš hardware. Je tu Skyrim. Skyrim plný krvavých drakov, podceňovaných obrov, krívajúcich strážcov a lietajúcich mamutov. Ja osobne som neodolal tejto kombinácii a prinášam vám z nej môj skromný článok o tomto fenoméne.

 

Náš príbeh sa začína v nascriptovanom mestečku Hellgen. Umelá akcia plynulo prechádza do skutočnej (na rozdiel od Call of Duty) keď sa snažíte utiecť pred útočiacim drakom do priľahlého mestečka Riverwood. Po príchode do tohto mestečka budete mať na sebe krásne lesklé imperiálne brnenie ktoré ste šlohli prvému vojakovi ktorého ste zabili. No ako zistíte hneď v prvom obchodíku, toto brnenie je naozaj krásne a lesklé ale to je asi tak všetko.... Peňazí budete mať akurát na tú trápnu prilbu z dvomi rohmi ktorú predávajú hádam po celom Skyrime. Áno túto trápnu prilbu

 

 

Čo sa bude diať ďalej je už čisto na vás. Môžete nasledovať krátky hlavný dej alebo si len tak behať po Skyrime a užívať si ho na plné obrátky. Ja osobne vám odporúčam hneď potom čo vystrčíte nos z Riverwoodu, čo bude asi po 3 minútach lebo ako zistíte v Riverwoode skapal pes, navštíviť priľahlý kemp obrov ktorý sa nachádza kúsok za mestom Whiterun. Títo obrovia sú známi svojou atrakciou Skyrim Eye . Áno je to obdoba London Eye ale s tým rozdielom že... však čo vám budem hovoriť, veď vyskúšajte sami. Stačí ak prídete za obrom a budete sa sním snažiť nadviazať rozhovor. Prehliadka Skyrimu z vesmíru je nádherná. (pred prehliadkov odporúčam savenuť)

 

 

No ako ste sa dočítali aj v recenziách, vaša postava je veľmi šikovná a zručná. Dokonca má aj nejaké znalosti alchýmie. No tie najväčšie znalosti sa dajú získať starou dobrou cestou pokusu. Pre najlepšie possiony a potiony je potrebné experimentovať a kombinovať. Napr keď skombinujete Gorilí palec, jazyk orkského politika a kúsok Galkovho ucha získate potion s ktorým máte o 90% lepšie pickpocketing ale o 50% horší speach na výhovorky. Alebo SaSankino chápadlo a steblo trávy dostanete zasa potion s ktorým máte 100% dôveru mladých ludí na 60 sekúnd ale má aj vedlajšie účinky na vnímanie sveta. Presne opačný účinok má zase  Ficovho korienok ktorý si získava dôveru starých ľudí.

 

 

Hneď po prehliadke krajiny z vtáčej perspektívy a naplnením inventáru potionami a possionami, sa vydáte za dobrodružstvom. Ale pozor! Aj nevinná prechádzka lúkami Skyrimu môže byť nebezpečná. Treba si dávať pozor na lietajúce mamuty pre ktoré je Skyrim preslávený. Je to rasa podobná bežnému prehistorickému mamutovi až nato, že vie lietať. No chyták je v tom že aj jemu sa míňa mágia a aj on musí z času na čas pristáť. A preto sa na prechádzkach otvoreným Skyrimom odporúča nosiť kvalitnú prilbu, helmu alebo aspoň očarovanú čiapku.

 

 

Ale mamuti nie sú jediná vec ktorá robí dobrodruhom bez šípu v kolene vrásky na čele, sú tu aj banditi. Banditi ktorý vás okradnú a zakopú do zeme tak že vám bude trčať iba hlava, presne ako v starých kovbojkách. Je to veľmi nelichotivá situácia byť zakopaný po hlavu v zmrznutých pôdach Tamrielu a čakať na dobrú dušu, ktorá vás vytiahne. Presne toto sa stalo aj chudákovi Esbernovy. Avšak Esbern to ignoruje a nechce o žiadnom prepadnutí ani počuť. Asi trpí štokholmským syndrómom.

 

 

Keď vás už nebude baviť vylepšovať postavu skillmi, môžete si ju vylepšiť aj výzorovo. Na severe je veľmi polulárny piercing. Ale nie taký ako ho mi poznáme ale špeciálny. Nordi sa s tým nemaznajú a namiesto nastrelovacej pištole používajú luk a namiesto hygienickej náušnice zasa šíp. Takúto skrášlovaciu kúru podstúpilo aj pár strážcov, mešťanov a aj rebelov. Takéto módny výstrelok nie je drahý, stačí si kúpiť takzvanú “piercing bow“ a šíp poľa vkusu.

 

 

To by bolo v krátkosti všetko. Určite si nenechajte túto epickú hru újsť, odporúča ju 9 z 10 hráčov, 1 z 10 politikov a 10 z 10 obrov. Aby ste mali ešte viac skillu s touto hrou, tak môžete napísať vaše úkazy a zjavenia zo severnej časti Tamrielu.



Prístupov 5772
Kvalita článku
(51,2%) hlasov 8

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Greedo's Morrowind
[ 7.1.2013] (príspevkov 2)
C:\greedo_
[ 3.1.2013] (príspevkov 3)
Medzinárodný Deň Hviezdnych Vojen
[ 4.5.2012] (príspevkov 6)
Roswell
[ 8.4.2012] (príspevkov 4)
Diablo 3: Dojmy
[ 15.3.2012] (príspevkov 8)
Ako správne hrať TES V: Skyrim
[ 6.3.2012] (príspevkov 6)
50 dôvodov prečo Greedo nemá rád anime a...
[ 19.2.2012] (príspevkov 22)
Camping
[ 4.2.2012] (príspevkov 8)
Herné vierovyznania III.
[ 14.1.2012] (príspevkov 5)
(po)Vianočné dozvuky
[ 2.1.2012] (príspevkov 3)