blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG greedo
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Tento blog je mŕtvy, rozíďte sa vážení, tu nie je nič k videniu
Greedo



Ženy hráčky
pridal Greedo 3.12. 2011 o 11:08



Kde začať

Ženy hráčky, sa v dnešnej dobe nehľadajú až tak ťažko. Podľa rôznych “ nezávislých “ štatistík vieme že 40-50% hráčov sú ženy, dievčatá. Mnohí si hovoríme, kde do čerta sú, veď keď hrám Battlefield, Call of Duty alebo aj WoWko, tak som nikdy nestretol v tabuľke nejakú ženu. Veď ani Ja som nikdy nenarazil na dievča v multiplayeri, tak kde je tých 40-50%? Odpoveď je možno bližšie než si myslíme. Dovolil som si citovať jednu z tých úžasných nezávislých štúdií.

 

„ Ženy sa orientujú na tvorivé a sociálne stavané hry, pri ktorých môžu niečo budovať, či riadiť. “

 

Woow! Takže Call of Duty asi nie, iba ak by chcela riadiť motorku s dvomi brokovnicami v jednej ruke. Nevadí, hráme ďalej.

 

Takže iba casual?

Nie tak celkom, ale viac menej áno. Asi každé druhé dievča čo kedy okúsilo video hru má dnes svoju farmu na facebooku, no nie všetky dievčatá hrajú len po flash playeroch. Komunita ženských hráčok je postavená aj na Motion ovládaní typu Wii alebo Kinect, skákačkách, ale aj závodných hrách ako Need for Speed či Dirt. Ruku na srdce, nechceli by ste byť na jednom servery s Josie Maran z Need for Speed Most Wanted? ( Uuf! keby len na servery). Na motion ovládanie sa namotalo asi najviac žien a dievčat, veď predsa každá chce byť najlepšou street dancerkou v New Yorku alebo Hannah Montana osobne (och áno tá mrcha je už naozaj všade). Takže, zväčša iba casual ale nie iba. Poprosím o ďalší super citát.

„ 12% z opýtaných sú ochotné investovať do videohier rádovo desiatky eur.“

Áno vážení, čítate dobre! To znamená že buď, casuali zmutovali a tvoria farmové impérium alebo existuje 12% dievčat ktoré si vedia z chuti zagembliť.

 

Kráska alebo zviera

Tak a je to tu. Otázka ktorá je veľmi.... veľmi častá. Je vôbec možné nájsť si nejaké chutné mäsko cez Xbox Live, PSN či Steam? Ja za seba môžem povedať že som si k ženskému hráčskemu accountu ešte ani nečuchol, ale nie je vylúčené že Vy tých 12% nestretnete. A ak ich stretnete, tak ako budú vyzerať? (Ja viem, pýtam sa ako na mimozemskú civilizáciu) Je to skupina dievčat z mastnými vlasmi, trčiacim predkusom a váhovou kategóriu Mika Tysona? Alebo to bude celkom upravená dobre stavaná žena ako na hornom obrázku? Nuž každý človek je jedinečný a hráčov a hráčok sa to týka tiež. (a to v preklade znamená, že áno sú aj špatné ale aj pekné hráčky)

 

Moja štatistika

Do mojej štatistiky sa zapojilo cca 60 žien a dievčat vekovo od 15-26 rokov. (všetky boli o minimálne štyri triedy krajšie ako Nora Mojsejová). No poďme k veci, lebo vidím že ste nadržaní a stále pozeráte iba na titulný obrázok.

-         Top hra ženských sŕdc. Tento titul získava jednoznačne Sims 2 (nečakané). Hneď po ňom tu máme, už spomínané, Need for Speed a GTA San Andreas

-         Finančný strop čo sa týka investície do hier sa pohybuje okolo 15 eur. Nuž dievčatá si radšej priplatia za kozmetiku. (niektoré by mali do tej kozmetiky investovať aj viac)

-         2 hodiny, je čas za koľko vám donesú pizzu na objednávku v pizzerii Flamengo v Trnave. A ešte je to aj priemerná dĺžka hrania ženského pohlavia. (celkom slušné)

-         Najhrávanejší žáner žien je jednoznačne plošinovka/skákačka. Druhé miesto u žien držia stratégie (Dosť často sa objavil aj Starcraft alebo Warcraft). Najmenšiemu úspechu u ženského publika sa tešia FPS akcie.

 

Takže zhrnutie

Ženy sú inteligentné bytosti, ktoré si radi zahrajú aj video hry ale nedávajú to tak najavo ako muži. Preferujú žánre ako: závody, arkády, motion ovládanie ale neodmietnu ani stratégie, kvalitné RPG či slabšie strielačky (Dead Space od nich nečakajte). Ženy hráčky nemusia byť nevyhnutne špatné ako vedľajšia postava v telenovele, môže to byť aj vaša pekná spolužiačka. A do hier neinvestujú toľko peňazí ako chlapi. Na záver malé prirovnanie, ženy hráčky sú ako Slovenský Futbalový Zväz. V podstate nič nehrajú a nevedno koľko peňazí na to nič minuli.

 



Prístupov 10411
Kvalita článku
(86,7%) hlasov 9

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Greedo's Morrowind
[ 7.1.2013] (príspevkov 2)
C:\greedo_
[ 3.1.2013] (príspevkov 3)
Medzinárodný Deň Hviezdnych Vojen
[ 4.5.2012] (príspevkov 6)
Roswell
[ 8.4.2012] (príspevkov 4)
Diablo 3: Dojmy
[ 15.3.2012] (príspevkov 8)
Ako správne hrať TES V: Skyrim
[ 6.3.2012] (príspevkov 6)
50 dôvodov prečo Greedo nemá rád anime a...
[ 19.2.2012] (príspevkov 22)
Camping
[ 4.2.2012] (príspevkov 8)
Herné vierovyznania III.
[ 14.1.2012] (príspevkov 5)
(po)Vianočné dozvuky
[ 2.1.2012] (príspevkov 3)