blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG greedo
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Tento blog je mŕtvy, rozíďte sa vážení, tu nie je nič k videniu
Greedo



Flame Show: MW3 vs BF3
pridal Greedo 16.11. 2011 o 21:04



Dobrý deň všetkým čitateľom našej Flame Show! Dnešnou témou je Call of Duty vs Battlefield. Preto sa hlásim z centra tohto zápasu, z herného serveru Sector.sk  Tretie kolo boja dvoch konkurenčných titulov sa začína už o malú chvíľu. V ľavom rohu je majster sveta v reklamnej kampani, ktorý položil základy (akože) realistického hrania.... Battlefield 3! (pauza na potlesk) A v pravom rohu stojí šampión v kategórii herného seriálu, ktorý tento žáner doviedol k multiplayerovej závislosti...... Modern Warfare 3! (pauza na Map pack). A zápas bol práve zahájený!

 

Grafika, keď je miluješ nie je čo meniť

Graficky môžeme povedať že v Activision majú tú istú techniku a pracujú stále tí istí ľudia čo v roku 2003. A v DICE si zasa myslia že môžu urobiť hru z nedotiahnutým enginom a ľudia im to zožerú. Nie nemôžu, to môže iba Activision. Ale nie, teraz vážne veď krachujúce štúdio EA nemalo dosť financií na dokončenie, a tak sa z next gen enginu stal today´s gen engine. V Activision majú opačný problém. Tí zarobia na dinosaur´s gen engine toľko, že sa ani nevypláca vyvíjať novší.

 

Gamepad, klávesnica je to jedno

Ak hovoríme o hrateľnosti, tak ostalo v obi dvoch hrách všetko po starom. Ak ste v Call of Duty schovaný za dreveným stolom tak vás nezabije ani strela z RPG-čka a už vôbec nie nejaký hlúpy guľomet. A Battlefield? V Battlefielde hráte zasa schovaný za stenou a aj tak vás cez ňu zabijú. Poviete si že veď to je fajn čo to ten Greedo rozpráva. Áno bolo by to fajn, len keby to fungovalo aj opačne. Lebo ak nemôžem zabiť chlapa za hliníkovým plotom so snajperkou a on ma zabije s uzinou bez mieridla cez  betónovú stenu, tak potom je to taká realistika ako keby ste povedali že Cinkota spravil veľa pre slovenský hip-hop. (okrem tých drog)

 

Padá ajfelovka! želajte si niečo

Čo sa týka, už tretieho, moderného bojiska tak som spoznal pamiatky celého sveta na (ne)prepracovaných textúrach a na scriptoch som videl akciu, za ktorú by sa nemusel hanbiť ani Steven Segal. Na druhú stranu, na obyčajnom bojisku som zasa videl vybuchnúť viacej vecí ako v našom školskom chemickom laboratóriu a dozvedel som sa že trénovaný vojak prebehne 5 kilometrov bez zastavenia a lepšie ako Usain Bolt a ani sa nezadychčí. No z oboch viem jedno, a to že za všetkým hľadaj Rusov. Všetci teroristi majú buď niečo s Rusmi alebo sú samotný Rusi.

 

NEXT GEN EXPO!

Na Next Gen Expo to bolo kruté. Prezliekal som si tričká Call of Duty a Battlefield podľa toho v akom stane som sa práve nachádzal. Nechýbalo veľa a battlefieldisti ma skoro zaškrtili známkami battlefield 3 z limitovanej edície. Call of Dutisti boli mierumilovnejší. Tí iba hádzali pokrčené prospekty a kričali “Granada!“ alebo “Do you like gas?“. Nestranných pozorovateľov brali ako rukojemníkov. Začínal vládnuť chaos, organizátori nevedeli čo mali robiť. Tak dali zadarmo švédske stoly. Nabudúce príďte, oplatí sa!

 

Záver

Tak kto sa stal víťazom v tomto nemilosrdne prescriptovanom a graficky, na oboch stranách, nedokonalom boji? Bolo to Call of Duty, ktoré stavilo na svojich najlepších grafikov a scény z akčných filmov 80-tych rokov? Alebo Battlefield 3 ktorý sa obhajuje realistikou lepšou ako v realistických básniach Andreja Sládkoviča. Tak ja vám poviem kto vyhral. Vyhral ten hráč ktorý sa nenechal zviesť ani jednou z týchto komerčných značiek a kúpil si radšej Skyrim alebo ostal hrať world of warcraft.

 

Kým ste prečítali tento článok tak v Battlefielde vybuchlo 21 stíhačiek, 45 tankov a zahynulo 184 vojakov. A v Activison zasa navrhli 2 Map packy a predali 100 000 kusov MW3.

 

- cieľom tohto článku bolo nestranné zosmiešnenie dvoch akčných FPS titulov a ich fanúšikov



Prístupov 4123
Kvalita článku
(91,9%) hlasov 16

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Greedo's Morrowind
[ 7.1.2013] (príspevkov 2)
C:\greedo_
[ 3.1.2013] (príspevkov 3)
Medzinárodný Deň Hviezdnych Vojen
[ 4.5.2012] (príspevkov 6)
Roswell
[ 8.4.2012] (príspevkov 4)
Diablo 3: Dojmy
[ 15.3.2012] (príspevkov 8)
Ako správne hrať TES V: Skyrim
[ 6.3.2012] (príspevkov 6)
50 dôvodov prečo Greedo nemá rád anime a...
[ 19.2.2012] (príspevkov 22)
Camping
[ 4.2.2012] (príspevkov 8)
Herné vierovyznania III.
[ 14.1.2012] (príspevkov 5)
(po)Vianočné dozvuky
[ 2.1.2012] (príspevkov 3)