blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG greedo
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Tento blog je mŕtvy, rozíďte sa vážení, tu nie je nič k videniu
Greedo



Herné vierovyznania II.
pridal Greedo 6.11. 2011 o 22:07



Stredoherný vek
Hneď po hernej antike nasleduje stredoherný vek. Stredoherný vek sa ani zďaleka nepodobá stredoveku ako ho všetci poznáme. Na rozdiel od stredoveku sa stredoherný vek označuje za dobu kedy hranie rozkvitalo a hlásalo si užívanie života na plné obrátky. Dôkazom toho je aj liberálny kazateľ Crash Bandicoot . Jeho kázne hlásali jazdu na motorkách, vodných skútroch, skákanie cez prekážky, a utekanie pred všade prítomným kameňo... pardon, zlom. Pred všade prítomným zlom v podobe či už policajtov alebo kadejakej hávede. Jediným dôvodom prečo sa názory Crasha Bandicoota neujali v modernom svete bola zdravá strava. Crash veril že posmrtný život je možné dosiahnuť iba pojedaním množstva ovocia. Konkrétne jabĺk. Aj keď sa jeho názory neujali, udali smer novým moderným náboženstvám, o ktorých je tento článok.

 

MMOrmoni

Mormoni sú vskutku zaujímavá sekta. Veria v mnoho vecí ktoré sa bežným ľudom zdajú nepravdepodobné ba priam nereálne, no aj tak sú veľmi rozšírený po celom svete. MMOrmoni tvrdia že všetci veriaci sú medzi sebou prepojený takzvaným “Netom“. V tomto nete sú všetci spojený nejakým druhom káblu ktorý vedie priamo do ich svätostánku. Ja viem, znie to ako Metrix. Jednou z najznámejších odvetví MMOrmonov je WoWkyzmus. Neveriacich nazývajú “Offline hráči“. MMOrmoni dali tvrdeniu že človek je tvor spoločenský nový význam. Veria že po smrti dosiahnu veriaci dokonalé spojenie bez lagov a neveriaci zasa nekonečne sa opakujúcu kampaň.

 

Sims-woodoo

V tomto náboženstve je jasne feministická prevaha. 98,7 % veriacich sú ženy. Tieto individuá  majú nutkanie ovládať životy ostatných ľudí a niekedy aj celých rodín. Simsoodoo je ten najkrutejší prejav woodoo na svete. Po aplikácii zeleného smaragdu nadpozemského pôvodu , do šamanom vytvorenej bábky, je možné ovládať dotyčnú osobu ľubovolného pohlavia a riadiť jej každodenný život. Osud ovládanej osoby je v rukách simsoodistického šamana, nazývaného “Player“. Ovládaná osoba je nútená prežiť celý svoj život ako bezduchá bábka. Šamani veria že smrť je len hardwareová požiadavka pre takzvaný posmrtný datadisk.

 

Deti Hviezdneho Remesla

Deti Hviezdneho Remesla, alebo ustálený výraz StarCraftisti, sú nie všade uznávaná, cirkev založená na dôkladnom plánovaní a stratégii. Veria že ak sa dostanú hviezdy do správneho poradia (napr. rok 2012) tak sa môže otvoriť intergalaktická brána do sveta ktorý nazývajú “World of StarCraft“. World of StarCraft je niečo ako Španielske El Dorado alebo Nirvána, jednoducho dokonalé miesto kde má každý StarCraftista svoje miesto. Zatiaľ sa o tomto mieste len ticho šepká ale najvyšší kňazi, takzvaný “Modery“, tvrdia že prechod to WoSka je možný už dnes.

 

Cirkev Svätého Andreasa

Táto cirkev má svoje vlastné Sväté písmo skladajúce sa z príbehov mnohých svätcov. No hlavným zo všetkých je prorok CJ. Životný príbeh CJ-a bol popísaný v evanieliu San Andreas a je asi celému svetu najznámejší. Na  túto vieru nalákalo toto evanielium asi najviac ľudí. A čo nedokázal CJ dokázali ostatný proroci ako Niko Bellic, New Yorkský kazateľ neskôr prehlásený za svätého, a mnohí ďalší. V poslednej dobe viacerí veriaci na fórach tvrdia že vo sne sa im zjavila nejaká, postava ktorá poukazovala na už piate pokračovanie evanielia. Niektorý tvrdia že je to spasiteľ iný že je to zasa ďalší prorok. Neveriacich nazývajú “AI“ a veria že iba v ich cirkvi je človek naozaj slobodný a nemusí stále kráčať po naprogramovaných cestách osudu.

 

(n)H(l)induizmus

(n)H(l)induizmus je základné náboženstvo ktoré je dnes menej preferované. Jeho najviac rozšírená vetva je FIFAizmus. Či už FIFAizmus alebo (n)H(l)induizmus, oboje hlásajú vieru v légie bohov. Najznámejšími bohmi sú Všemocný Messi, Jágr Starý alebo Ronaldo Metrosexuálny. Toto náboženstvo sa teší najväčšiemu úspechu vo Veľkej Británii. Hlása že ak sa bude každý klaňať svojmu bohu, po smrti sa môže doňho reinkarnovať. Tvrdí to ich posvätná kniha “Instruction Manual“. Výklad Instruction Manualu je každoročne upravovaný koncilom hlavných kňazov. Tento koncil nazývame EA Sports.

 

Hráčsky Okultizmus

Vážení ide do tuhého. Nikdy nedovoľte aby sa vaše deti alebo známi zaplietli do hráčskeho Zetor alebo Smetiarskeho okultizmu. Prívrženci týchto myseľ poblázňujúcich a rodiny rozvracajúcich simulátorov sa menia na nelútosné mŕtvoly Zombie, vynášajúce smeti každý deň a Traktoristov obrábajúcich detskú izbu. Ak si obeť začne odplúvať v obývačke alebo dobrovoľne vynášať smeti kontaktujte vášho obvodného lekára. Vlastne už ani nemusíte, je to posledné a nezvratné štádium hráčskeho okultizmu.

 

Týmto a aj minulým článkom by chcel poukázať na to, že v dnešnom demokratickom svete má každí hráč právo na svoj názor a mali by sme ho rešpektovať. Okrem okultizmu, to sú blázni.

 

Páčil sa vám článok? Určite si prečítajte Herné vierovyznania I.

http://greedo.blog.sector.sk/blogclanok/10029/herne_vierovyznania.htm



Prístupov 4703
Kvalita článku
(98,4%) hlasov 25

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Greedo's Morrowind
[ 7.1.2013] (príspevkov 2)
C:\greedo_
[ 3.1.2013] (príspevkov 3)
Medzinárodný Deň Hviezdnych Vojen
[ 4.5.2012] (príspevkov 6)
Roswell
[ 8.4.2012] (príspevkov 4)
Diablo 3: Dojmy
[ 15.3.2012] (príspevkov 8)
Ako správne hrať TES V: Skyrim
[ 6.3.2012] (príspevkov 6)
50 dôvodov prečo Greedo nemá rád anime a...
[ 19.2.2012] (príspevkov 22)
Camping
[ 4.2.2012] (príspevkov 8)
Herné vierovyznania III.
[ 14.1.2012] (príspevkov 5)
(po)Vianočné dozvuky
[ 2.1.2012] (príspevkov 3)