blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG greedo
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Tento blog je mŕtvy, rozíďte sa vážení, tu nie je nič k videniu
Greedo



WWIII. - PC vs Konzoly
pridal Greedo 28.10. 2011 o 10:00



 Píše sa rok 2011. Hardwareová vojna je v plnom prúde. Napätie vo fórach sa dá počítať na Gigabajty. Nevedno koľko serverov sa ešte preťaží. Koľko ľudí padne za obeť exkluzivitám, kým PCCPAliancia Konzolových Národov nájdu cestu mieru. Od sabotáže konzol na Call Of Duty XP Evente, sa situácia ešte viac vyhrotila. Vražda Steva Jobsa spoluzakladateľa PCCP, tiež nepomohla mieru. Zmena hráčskeho režimu v Grécku vyhnala tisíce ľudí na fóra, kde jasne vyjadrujú svoj nesúhlas s herno-hmotnou pomocou od PCCP.

 

 Už od vzniku prvej konzoly, Atari 2600 v roku 1977, sa začalo nahlas hovoriť o rozdieloch v hraní na PC a konzole. Dnes to prerástlo do otvorenej vojny medzi PCCP (Zväz Sovietskych Socialistických Počítačov) a Alianciou Konzolových Národov. AKN má nevýslovnú prevahu, no vnútorná rivalita medzi USX (United States of XBOX) a ĽKRČ (Ľudová Konzolová Republika Čína) nedovolí konzolám jednoznačne vyhrať. Túto vnútornú rivalitu nazývame “ multiplatformové boje“. Jednou z najväčších udalostí v Hardwareovej vojne bol útok PCCP na PlayStation Network. Ako odveta za tento nečakaný útok, sa konalo tajné rokovanie medzi USX a ĽKRČ, na ktorom sa obe strany zhodli a zablokovali Red Dead Redemption na PC.

 

 Grécka kríza

 Grécka kríza je udalosť v histórii, kedy Grécko po absolútnom kolapse herných serverov žiada pomoc PCCP. PCCP prisľúbilo že pomôže Grécku keď vymenia herné konzoly za PC. Grécka vláda nemala na výber a po odmietnutí Konzlolistami, („Nemáme financie obnoviť všetky grécke servery. Po útoku na PSN je GamerWall oslabený a XBL to samé nepokryje.“, oficiálne vyjadrenie Brusellu.) prijíma podmienky PCCP. Tisíce ľudí vyšlo na fóra aby vyjadrilo nesúhlas s týmto krokom. Grécka kríza nie je ani zďaleka jediným takýmto javom vo svete. Podobná udalosť sa stala v Líbii kde zvrhli z vlády a zavraždili  Muhammara Kaddafiho kvôli jeho Anti-konzolistickým názorom. Alebo rozpad Sudánu, kvôli nepokojom medzi Severným konzolovým a Južným PC-čkárskym.

 CoD XP Event incident a vražda Steva Jobsa

 Pri zapnutí multiplayerovej bety MW3 padli všetky servery pre konzoly na CoD XP Evente. Stovky ľudí ležali na zemi a nemali čo robiť. Generálny manažér ACTYVISION to prirovnal k holokaustu. K tomuto útoku sa prihlásilo radikálne hnutie PCCP Win. Ako odvetu naplánovala Aliancia Konzolových Národov atentát na Steva Jobsa, (R.I.P.) spoluzakladateľa PCCP. Vodca Áziíského Konzolizmu, Kevin Butler, povedal že takéto útoky na adresu konzol nebudú tolerované. Dva dni nato podniklo PCCP protiútok. Vydáva patch 10.0.28 pre WoW.

 

 Názory verejnosti

 Mnoho svetových organizácii a veľkých osobností sa vyjadrilo na tému  Hardwareovej vojny.

„Všetky veľké organizácie sa vyjadrujú neutrálne a na otázky odpovedajú šalamúnsky“, hovorí John von Neumann, nezávislý odborník na túto problematiku, „ ale v každej veľkej organizácii ako napríklad IGN, GameInformer alebo Gamespot.... je jasne určená hráčska orientácia. Aký je teda význam mierového hnutia MLG (Major League Gaming) keď jeho bielo modro červené barety nevedia zabrániť vojne.“

 

 Mier na obzore?

 Aj sám prezident Spojených Štátov Xboxových priznáva že vy si vedel sadnúť za jeden rokovací stôl s PCCP. Ale je tu problém. Valve (parlament v PCCP) nedovolí speňažiť svoje DLC. USX by aj bolo ochotné privrieť oči ale Ľudová Konzolová Republika Čína nie. Každoročné mierové konania E3 sú neúspešné. Po minuloročnom E3 začalo USX cvičiť svojich vojakov v bojových umeniach a ĽKRČ začala učiť streľbu zo zbraní. Tento projekt nazvalo USX “Kinect“ a Čína zasa “Move“.

 

 A tu sa vynára kopec ďalších otázok. Je vôbec možné aby sa niekdy skončila táto vojna? Načo je svetu MLG, nefunkčná mierová organizácia? Ako zamiešajú karty Next Gen konzoly? A aký herný názor je na Sectore?

 

 

- cieľom tohto článku je nestranné a humorné zhodnotenie aktuálnej situácie medzi hernými konzolami a PC



Prístupov 4401
Kvalita článku
(99,4%) hlasov 16

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Greedo's Morrowind
[ 7.1.2013] (príspevkov 2)
C:\greedo_
[ 3.1.2013] (príspevkov 3)
Medzinárodný Deň Hviezdnych Vojen
[ 4.5.2012] (príspevkov 6)
Roswell
[ 8.4.2012] (príspevkov 4)
Diablo 3: Dojmy
[ 15.3.2012] (príspevkov 8)
Ako správne hrať TES V: Skyrim
[ 6.3.2012] (príspevkov 6)
50 dôvodov prečo Greedo nemá rád anime a...
[ 19.2.2012] (príspevkov 22)
Camping
[ 4.2.2012] (príspevkov 8)
Herné vierovyznania III.
[ 14.1.2012] (príspevkov 5)
(po)Vianočné dozvuky
[ 2.1.2012] (príspevkov 3)