blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG greedo
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Tento blog je mŕtvy, rozíďte sa vážení, tu nie je nič k videniu
Greedo



Herné vierovyznania
pridal Greedo 13.10. 2011 o 21:58



Už v herno-antických dobách ľudia uctievali mnoho bohov. Najvýznamnejším zo všetkých bol mocný Pac-Man. O Pac-Manovy toho nevieme veľa, no vieme že to bol boh ktorý zahnal svojich 4 diabolských bratov do podsvetia. No o pár rokov neskôr sa jeho bratia spojili z mocným polobohom, Super Máriom. Super Mário za pomoci Blinkyho, Pinkyho, Inkyho a Clydeho, zvrhol Pac-Mana a stal sa hlavným bohom hernej antiky. Dodnes existujú jeho stúpenci , ktorý neváhajú aj v dnešných moderných dobách vyvolávajú jeho ducha z nunčakmi pred televíziou.

 

WoWkyzmus

Tento filozofický smer vznikol na začiatku 21 storočia. Dnes sa teší veľkému úspechu po celom svete. WoWkyzmus hlása dokonalé rozdelenie skillov, či už sily alebo mágie. Spásu možno dosiahnuť iba dosiahnutím levelu 500 (toto číslo sa zväčšuje z každým novým datadiskom). Neveriacich nazývajú “orkovia“. Toto vierovyznanie je bezkonfliktné aj napriek nepriazni okolia. WoWkistický kňaz pri svojich 10 hodinových nepretržitých meditáciach používa 25 tlačidlovú myš.

 

Svedkovia Diablovi

Aj napriek názvu sú svedkovia Diablový až prekvapivo nenásilný ani nešíria svoju vieru  nasilím. Táto sekta očakáva už tretí návrat Diabla na svet a hlása ho na fórach po celom svete. Stále novšie a novšie odkazy z pekla nasvedčujú, že príchod by mal prísť už čoskoro a že svedkovia majú byť trpezlivý. Tieto odkazy veriaci nazývajú Screenshoty. Svedkovia Diablovi sú v bežnom živote dosť nepochopení. Veria že každý predmet má svoju magickú moc. Preto keď nabudúce stretnete chlapíka ktorý bude tvrdiť že jeho iPod mu zvyšuje demage o 25 bodov tak, sa snažte rešpektovať jeho vierovyznanie.

 

Cirkev Call of Dutystická

Cirkev Call of Dutistická je najrozporuplnejšia cirkev rozšírená po celom svete. Jej veriaci sa veľmi často stretávajú s nepochopení okolitými vierovyznaniami. “Troll“ je pomenovanie veriaceho tejto cirkvi. Ich kázne na omšiach sa už dobrích 10 rokov nemenia a sú stále o tom istom. Ich najväčší sviatok je Call of Duty XP event, ale majú aj pár krát do roka double XP víkendy. Trolly veria že vnímanie okolitého sveta je povrchné a vylepšovanie jeho enginu je stratou času, lebo veria že skalní veriaci po smrti dosiahnu H*O*V*N*O* (Hru Obsahujúcu Veľmi Nadupané Okolie). V H*O*V*N*E* bude mať každí hodnosť skladajúcu sa aspoň z 5 slov a kill and death ratio minimálne 10,00.

 

Cirkev Reformovaná-Battlefieldová

Táto cirkev hlása diametrálne odlišné názory ako Call of Dutystická. Jej prívrženci veria v silu skupiny a názor jednotlivca nemá váhu ( komunizmus? :) ). Veria v posmrtnú reinkarnáciu do inej classy. Ich zručnosť čo sa týka ovládania bojových vozidiel je obdivuhodná. Každý Battlefieldista ovláda svoj bicykel najedničku a engineer (iba level 5 a viac) dokáže vymeniť aj prasknutú dušu. Radikálny prívrženci sa dajú kludne nazvať vandlami. Kradnú štátne vlajky a podpalujú kontajnery spoločnosti M-com. Ich menej radikálny prívrženci sa za vrtochy svojich spoluveriacich hambia a snažia sa vracať ukradnuté vlajky a chrániť kontajnery pred výtržníkmi.

 

iCSlam

Je najkonzervatívnejšia cirkev zo všetkých dnes známych. Od jej vzniku v roku 1999 sa toho vela nezmenilo. Pohľad veriacih na svet, je veľmi jednoduchý a nemajú  radi komplikácie. Neveriacich nazývajú “Hostagei“. ICSlamisti veria iba v staré textúry.  Svet iCSlamistu je nebespečný, každú chvíľu cez omšu vybuchuje nejaká bomba alebo niekoho unesú. Áno, presne ako na námestí v Afganistane. Každý správny iCSlamista musí aspoň 16 krát denne putovať na posvätné miesto zvané “The Dust 2“.

 

Hráčsky Ateizmus

Je to skupina ľudí ktorých neoslovil žiadny z predošlých myšlienkových smerov. Neveriaci si medzi sebou hovoria “Rekreačný hráči“ alebo “Amatéri“ ale vo svete je pre nich ustálené slovné pomenovanie, “Casuali“. Títo Casuali veria v jednoduchosť Flash Playe... pardon, sveta. Milujú neustálu starostlivosť o zeleninku a zvieratká. Aspoň každí druhí Casual má svoju Farmu alebo vlastnú Mafiu v provincii zvanej Facebook.

 

V dnešnom demokratickom svete má každý hráč právo, na svoj náboženský názor. Týmto článkom by som chcel zmenšiť počet hádok v komentároch, ako napríklad Call of Duty vs. Battlefield. K akému vierovyznaniu sa hlásite vy?

 

Páčil sa vám článok? Určite si prečítajte Herné vierovyznania II.

http://greedo.blog.sector.sk/blogclanok/10141/herne_vierovyznania_ii.htm



Prístupov 5337
Kvalita článku
(97,9%) hlasov 24

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Greedo's Morrowind
[ 7.1.2013] (príspevkov 2)
C:\greedo_
[ 3.1.2013] (príspevkov 3)
Medzinárodný Deň Hviezdnych Vojen
[ 4.5.2012] (príspevkov 6)
Roswell
[ 8.4.2012] (príspevkov 4)
Diablo 3: Dojmy
[ 15.3.2012] (príspevkov 8)
Ako správne hrať TES V: Skyrim
[ 6.3.2012] (príspevkov 6)
50 dôvodov prečo Greedo nemá rád anime a...
[ 19.2.2012] (príspevkov 22)
Camping
[ 4.2.2012] (príspevkov 8)
Herné vierovyznania III.
[ 14.1.2012] (príspevkov 5)
(po)Vianočné dozvuky
[ 2.1.2012] (príspevkov 3)